Lågendalsposten om Kongsberg Varmepumpe AS

28.02.2023

Nyheter, Næringsliv | Steve (46) startet nytt selskap: – Jeg vet jeg har kunnskapen, men det er likevel skummelt å stå alene (laagendalsposten.no) 

Nå har han gjennomført første uke i nytt selskap, Kongsberg Varmepumpe AS.

– Jeg har lenge hatt lyst til å starte for meg selv, hvor jeg har frihet til å styre dagene selv og det føles godt å endelig være i gang.

Det sier Steve Restad Antonsen (46) som januar i år opprettet selskapet Kongsberg Varmepumpe AS.

Nå skal han selge varer og tjenester innen varmepumper, hovedsakelig i Kongsberg og omegn, og i de nærliggende hytteområdene.

– Kribler ekstra i magen

Muligheten bød seg da firmaet han tidligere jobbet for ble tvangsoppløst, og han plutselig sto uten jobb.

– Jeg har jobbet med varmepumpe i litt over fire år, og har nok montert bortimot 1.000 varmepumper på de fire årene, så den gode erfaringen og tryggheten i at jeg har fagkunnskapen er der.

Men å starte for seg selv er en nervepirrende prosess, og Restad Antonsen måtte gå flere runder med seg selv før han tok avgjørelsen.

– I starten var det mye skal, skal ikke. Selv om jeg har drevet med dette i mange år så står jeg plutselig på bar bakke, og det kribler ekstra i magen for det er jo jeg som står med det hele og fulle ansvaret.

Likevel er han optimistisk og følte seg trygg da han landet på å satse.

– Dette er noe jeg har lyst til å satse 100 prosent på.

Åpen for å ansette flere

I oppstartsfasen er det kun Restad Antonsen som er ansatt i selskapet, han skal gjøre alt fra regnskap til montering selv.

– Det er et bevisst valg, jeg vil skape gode rutiner for bedriften og ikke vokse for fort. Erfaringsmessig er sesongen vi går inn i nå roligere for bransjen, det er gjerne fra august til jul det er høysesong, så det er behagelig å få etablert seg i en roligere fase.

Nå vil han bygge opp selskapet uten for store voksesmerter, som en trygghet for seg selv og kundene.

Han utelukker likevel ikke å ansette flere – når tiden er inne for det.

– Det handler om tilbud og etterspørsel. Om etterspørselen går opp så er jeg åpen for å ansette flere, det hadde vært fint å være en bedrift som skaper arbeidsplasser.

Flyttet for kjærligheten

Restad Antonsen er opprinnelig fra Andøya i Vesterålen, og flyttet til Kongsberg for 20 år siden.

– Jeg ble kjent med byen og folkene ganske fort siden jeg kjørte taxi de første årene jeg bodde her.

Som så mange andre, så flyttet han for kjærligheten.

– Det er alltid en av to årsaker til at man flytter hit; jobb eller kjærligheten. Jeg liker meg godt her, så jeg ble værende. Nå har jeg bodd her så lenge at det føles som hjemplassen min.